Een deep tissue massage is een krachtige massage, afgewisseld door zachte aanrakingen. Door middel van speciale technieken  wordt het lichaam zeer diep, krachtig en zeer traag gemasseerd. Door de trage bewegingen krijgt elke millimeter huid de kans om intensief gevoeld te worden. Dit geeft vaak een overdadigend gevoel. De afwisseling van krachtige en zachte aanrakingen is van essentieel belang. Door de dynamiek van hard en zacht kan het lichaam veel beter herstellen en de twee uitersten (weer) leren kennen. Dit zal zich op het emotioneel/mentale niveau afspelen.

Stress, spanningen, niet verwerkte emoties zoals angst en woede worden in het bindweefselsysteem opgeslagen. Dit  kan leiden tot chronische spierspanning.

Deep tissue massage is erop gericht chronische spierspanning en het verharde, verkleefde bindweefsel rond en in de spieren sterk te doen verminderen of zelfs te doen verdwijnen.
Het bindweefsel en de spieren diep in het lichaam worden los gemasseerd, waardoor de spieren op hun natuurlijke plaats en spanning worden gebracht. Zo komt het lichaam weer in balans, zodat klachten verdwijnen, de houding verbetert en daarmee ook het algehele gevoel van vitaliteit.

Deep tissue massage kan onder andere worden toegepast bij mensen:

  • met chronische spierspanning
  • met RSI-achtige klachten (CANS)
  • met rugklachten (vooral in de onderrug)
  • met hoofdpijnklachten (spanningshoofdpijnen)
  • die een sport-/klassieke massage te zacht vinden
  • die rationeel zijn ingesteld en vaak moeite hebben met voelen.