De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

De basis van de Dorn-methode  is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een zijde omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Door scheefstand in de wervels worden vaak zenuwen (deels) bekneld. Daarnaast zien we ook pijnklachten  en scheefstand in de wervels  tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Dorn-therapie en Breuss-massage: WervelTijdens de behandeling begin ik met het corrigeren van het beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. De correcties worden altijd in beweging uitgevoerd,  omdat het lichaam dan veel makkelijker correcties accepteert.
Pijnklachten kunnen direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken.
Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

De Dorn- methode kan onder andere worden toegepast bij:

  • Hoge en lage rugklachten
  • Nekklachten
  • Scoliose
  • Hoofdpijn/migraine
  • Bekkenklachten
  • Uitstralingsklachten in de benen/voeten
  • Knieklachten
  • RSI etc.

De Dorn-therapie is zacht en veilig en is bij uitstek geschikt voor mensen die niet door een manueel therapeut of ‘kraker’ behandeld willen worden.

Breuss-massage

De behandeling van de wervelkolom wordt meestal  afgesloten met een  de Breuss-massage, die met name is gericht op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel. De massage wordt zacht, rustig en met weinig druk uitgeoefend en geeft hierdoor al vrij snel een diepe ontspanning. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Sint Janskruidolie, die helpt bij het soepeler maken van de tussenwervelschijven, ontspannend werkt bij spierpijn, rugpijn en reumatische pijnen. Door het combineren van de Breuss-massage met de Dorn-methode  draagt deze behandeling zorg voor een vollediger  verbetering van gewrichten en de ruggenwervelpositie.